Voorbeeld CV

Voorbeeld CV: Introductie

Het doel van je CV is om aan tafel komen met je nieuwe werkgever en om je nieuwe collega's te ontmoeten. Veel kandidaten besteden echter te weinig aandacht aan het opstellen van het CV, of maken de verkeerde keuzes. Omdat wij dagelijks veel CV’s zien langs komen weten we goed waar veel werkzoekenden moeite mee hebben.
Wij vinden dat je Curriculum Vitae moet toegespitst worden op de vacature waar je op reageert. Zorg dat je meest relevante werkervaring goed in je CV naar voren komt. Je past dus per sollicitatie je CV aan. Zorg dat er niet teveel "randzaken" op je CV staan, maar laat ook geen belangrijke informatie achterwegen.

Een aantal veel gemaakte fouten op CV's:

  • Te veel "randzaken" waardoor de relevante opleiding en werkervaring niet naar voren komt 
  • Je CV chronologisch opstellen; een CV moet anti chronologisch zijn. Je laatste opleiding/werkervaring is het belangrijkste en moet dus bovenaan staan
  • Een Nederlands CV opsturen voor een Internationale rol 
  • Het niet vermelden van je contactgegevens 
  • Maak geen spelfouten, en zorg dat alle data kloppen 
  • Het gebruik van te veel vaktaal. Zorg ervoor dat je CV niet alleen voor vakmensen begrijpbaar is, want je weet niet wie als eerste je Curriculum Vitae in handen zal krijgen. Een P&O medewerker zou wel eens niet precies in kunnen schatten wat je ervaring waard is als je te veel vaktermen noemt 
  • Niet noemen van de bedrijfsactiviteit; ga er niet van uit dat iedereen precies weet wat je bedrijf doet, en noem ook in welke afdeling jij precies actief bent
  • Het noemen van referenties die daar zelf niet van op de hoogte zijn. Pas op: ze kunnen al worden gebeld en het staat slordig als ze geen telefoontje verwachten 
  • Te veel verhalen vertellen, een CV moet makkelijk lezen, schrijf geen boek maar zorg bijvoorbeeld door het gebruik van bullet points voor overzicht
  • Realiseer je dat er op Internet veel informatie te vinden is, zorg dat je CV online hetzelfde is als degene die je gebruikt bij je sollicitatie.

Curriculum Vitae

Hieronder staat een voorbeeld van een goed Curriculum Vitae. Gebruik dit voorbeeld CV enkel als inspiratie en handvat. Geef aan dit voorbeeld CV vooral je eigen draai, dat maakt het persoonlijk en uniek.

Personalia
Naam: C.V. Voorbeeld
Adres: Voorbeeld Curriculum Vitae 100
Postcode + woonplaats: 1000 CV Amsterdam
Telefoon: 020-1234567
Mobiel: 06- 12345678
Fax: 020-1234567
E-mail: cv@solliciteren.nl
Geboortedatum: 01-01-1975
Geboorteplaats: Amsterdam
Nationaliteit: Nederlandse
Rijbewijs: A en B

Opleidingen
1993-1997 Rechten, specialisatie: arbeidsrecht. Universiteit van Amsterdam (diploma behaald) Amsterdam
1987-1993 V.W.O. Profiel C.V. (diploma behaald). Gemiddeld cijfer: 7.8 Amsterdam

Cursussen
2001-2002 Cursus Spaans
2000 Cursus ‘leren solliciteren, motivatiebrief en CV schrijven’

Werkervaring
2004-Heden Rabobank Amsterdam
Branche: Financiële dienstverlening
Functie: Corporate recruiter
Werkzaamheden: In deze functie ben ik verantwoordelijk voor het beoordelen van voorbeeld cv ’s en voorbeeld sollicitatiebrieven.

1998-2004 Uitzendbureau ‘de sollicitatiebrief’ Amstelveen
Branche: Arbeidsbemiddeling
Functie: Intercedent
Werkzaamheden: In deze functie heb ik klanten geworven, intake gesprekken gevoerd en werkzoekenden geholpen van het schrijven van hun cv en sollicitatiebrief.

Stage
1997 Jansen arbeidsbemiddeling (3 maanden) Amsterdam

Computerkennis
MS Word: Uitgebreid
MS Excel: Uitgebreid
MS Outlook: Uitgebreid
Java: Gemiddeld

Talenkennis
Nederlands (moedertaal)
Engels (vloeiend in woord en geschrift)
Spaans (goed in woord en geschrift)

Hobbies en interesses
Reizen, koken, sporten.We hopen dat dit voorbeeld CV je op weg geholpen heeft. Bekijk ook onze sollicitatietips en het Engels voorbeeld CV.

Vacatures zoeken
Independent Recruiters Groep BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close